Qvorum Young Leaders 2015

IMG 3214În perioada ianuarie – septembrie 2015, a fost dezvoltat proiectul Qvorum Young Leaders 2015 (Institutul pentru Democrație Participativă Euro Qvorum, alături de Fundației Hanns Seidel România), având ca obiectiv principal contribuția la modernizarea societătii românești și la dezvoltarea spiritului de leadership și followership.


Am căutat, în luna ianuarie, 20 de tineri cu un background academic în domenii precum științe politice, istorie, studii economice sau administrative, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, activi  în organizații non-guvernamentale sau în proiecte de implicare comunitară, dornici să își extindă sfera de cunoștințe privind funcționarea sistemelor civice și politice la nivel național și internațional. Și i-am găsit pe cei mai buni, spunem noi-în vederea familiarizării acestora cu mecanismele decizionale naționale și europene, cu istoria politică a României, precum și cu valorile promovate în spațiul Euro-Atlantic.    


11083591 908019722596336 5312925028952460402 nÎn cadrul celor trei sesiuni – martie, iulie, septembrie-participanții au avut ocazia să cunoască și să intre în contact direct cu experți în domenii fundamentale dezvoltării unei societăți sănătoase: istorie, politică la nivel național și internațional, leadership sau comunicare. Mai mult decât atât, prin intermediul trainingurilor intensive, aceștia au avut, de asemenea, ocazia de a-și dezvolta competențele de reprezentare, de a elabora, prezenta și de a implementa proiecte de implicare comunitară.

 
Sesiunea din luna martie a fost deschisă de doamna Iulia Popescu – director de programe al Institutului Qvorum și de dl. Daniel Seiberling, Director al Fundației Hanns Seidel pentru România și Republica Moldova. Au urmat speakeri precum doamna Gabriela Drăgan, Director General Institutul European din România, Domnul Doru Frănțescu, Președintele Institutului Qvorum, dar și jurnaliști precum doamna Alina Matiș (Gândul) sau domnul Vlad Mixich (Hotnews). Iar experiența acestora și-a spus cuvântul, temele abordate fiind dintre cele mai interesante: “Europa văzută din România și provocările anului 2015”, “Spațiul Euro-Atlantic: Instituții și Reprezentare” sau “Presa - a patra putere în stat”.


IMG 2611La același nivel s-a ridicat și modulul din luna iulie, care a avut loc la Sinaia. Pe lângă cursurile de project management (Roberto Pătrășcoiu) sau de istorie contemporană (Constantin Hlihor), participanții au acumulat cunoștințe teoretice de leadership, pe care le-au putut pune în aplicare în cadrul unor activități de teambulding indoor&outdoor.


Echipa astfel consolidată s-a reunit și în luna septembrie, pentru a treia oară, la București, pentru a duce la bun sfârșit un program complex, ale cărui rezultate au fost reflectate, cu succes, în cadrul prezentării proiectelor realizate de participanți pe parcursul celor șase luni.

 
P1010908Astfel, lăsând la o parte bagajul consistent de cunoștințe proaspăt dobândite, putem spune că programul „Qvorum Young Leaders 2015” a reprezentat, în același timp, o piatră de temelie în crearea unei noi rețele de contacte între tineri valoroși; interesul atât pentru propria dezvoltare, cât și pentru dezvoltarea societății, alături de asumarea responsabilității fată de viitorul lor profesional, au reprezentat un important factor de coeziune. 

Filtre arhiva