Etică și integritate organizațională

IMG 6171În perioada 18 – 20 noiembrie și 25 – 27 noiembrie 2015, au avut loc cele două module ale stagiului “Etică și integritate organizațională”, organizate de Fundația Hanns Seidel România, Direcția Generală Anticorupție, Institutul de Studii pentru Ordine Publică, Inspectoratul General al Poliției Române - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, module adresate funcționarilor publici la început de carieră, din Structurile Ministerului Afacerilor Interne.  
 
Printre trainerii acestei ediții s-au numărat experți precum domnul cms. șef. Moldoveanu Daniel (D.G.A.), care a vorbit participanților despre proiectul “Etica organizațională în M.A.I.”,  despre “Integritatea profesională”, “Legislația națională în domeniul corupției”, și „Stereotipuri și prejudecăți privind corupția“, domnul Gl. bg. (r) Virgil Vochină, alături de care s-a dezbătut tema „Imagine și credibilitate individuală / Imagine și credibilitate instituțională“, domnul Mircea Toma, președinte ActiveWatch, care a îndreptat dezbaterea către perspectiva jurnalistică, dar și un tânăr și apreciat polițist brașovean, domnul agent  șef adjunct Marian Godină (I.P.J. Brașov), care a expus o temă esențială, aceea a raportării valorilor personale la cele profesionale.  

IMG 20151127 WA0004„În cadrul acestei conferințe am interacționat cu proaspăt absolvenți ai Școlilor de Poliție cărora le-am împărtășit din experiența mea profesională. Deși mă așteptam la acel gen de ședințe plictisitoare în care auzi veșnic aceleași lucruri, am remarcat că lucrurile s-au schimbat. A fost o discuție deschisă și interesantă în urma căreia sper ca noii mei colegi să fi învățat lucruri ce le vor fi de folos în carieră și îi vor ține departe de fenomenul corupției.
[..] Avem nevoie de sprijinul și încrederea voastră pentru că noi, polițiștii, suntem voi în uniformă.“, spune Marian Godină, invitat în cadrul stagiului “Etică şi integritate organizaţională, pe pagina personală de Facebook.

Filtre arhiva