Forța economică a femeilor

20160329 180417Institutul de Studii Populare împreună cu Fundația Hanns Seidel România au organizat, pe data de 29 martie 2016, la Camera de Comerț și Industrie a României, lansarea de carte "Forța economică a femeilor", volum care curpinde contribuții provenind de la un număr de 50 de femei antreprenor de top, coordonat de către Andreea Paul Vass.

Acesta este al doilea eveniment din seria programului "Women best practice exchange", organizat în acest an în cadrul proiectului comun stabilit dintre parteneri.

20160329 185439Cartea face o analiză asupra atreprenoriatului feminin din România, din ultimii 25 de ani și prezintă poveștile a peste 50 de femei de succes din țară. Ea nu presupune numai o prezentare istorică a primelor forme de antreprenoriat feminin, ci și o analiză de ansamblu asupra forței economice a femeilor din România.

Mai mult, cartea își propune să aducă în discuție principalele probleme privind egalitatea de gen, rata de ocupare a forței de muncă în rândul femeilor, decalajele salariale dintre femei și bărbați și implicarea femeilor în viața societății.

In acest fel, scopul principal, asumat de parteneri, este sprijinirea egalităṭii de ṣanse între femei ṣi bărbaṭi ṣi pentru schimb de bune practici între femeile de succes, pentru creṣterea rolului pe care îl au în societate.

Filtre arhiva