Managementul modern al relaţiei cu cetăţeanul

photo 9 CopyÎn perioada 06 – 08 aprilie 2016 Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Cluj - Napoca a organizat, în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel - România, programul de formare „Managementul modern al relaţiei cu cetăţeanul” care s-a adresat personalului încadrat în instituţiile administraţiei publice locale şi centrale.

Programul s-a desfăşurat la Sibiu, Hotel Class şi a fost susţinut de către domnul conf. univ.dr. George Bălan - prorector al Universităţii Româno-Germane din Sibiu şi specialist cu o vastă experienţă în domeniul administraţiei publice (fost primar al municipiului Câmpulung Muscel).

Această nouă temă de discuţie este de mare actualitate, întrucât societatea românească se află într-un continuu proces de schimbare, de la o administraţie centralizată, ruptă de cetăţean la o administraţie democratică, care să fie pusă în slujba cetăţeanului, iar obiectivul principal al acestui program de formare a fost prezentarea Noului Management Public, care urmăreşte, în principal, creşterea calităţii serviciilor publice oferite cetăţenilor – principalii beneficiari al tuturor acţiunilor întreprinse de administraţie.

În cadrul programului au fost dezbătute teme privind administrația publică și managementul public; Noul Management Public; relația cetățean-funcționar public/ autoritate/instituție publică; metode de relaționare eficientă cu cetăţeanul; comunicarea între funcționarul public și cetățean,  toate aceste teme teoretice fiind exemplificate în cadrul workshop-urilor şi al aplicaţiilor practice.

La acest program de formare au participat 24 de persoane, toate încadrate în instituţii publice centrale şi locale.

Filtre arhiva