Lansare: Barometrul Democrației Locale în România

DSC 3192În perioada octombrie 2015 - aprilie 2016, Asociația Pro Democrația - Centrul Regional București și Fundația Hanns Seidel – România au implementat proiectul "Barometrul Democrației Locale", a cărui lansare a avut loc pe 11 mai, în București, la Capital Plaza.
 
Plecând de la premisa că democrația nu este uniformă de la o comunitate locală la alta, în 2012, Asociația Pro Democrația a construit o metodologie cu indicatori cuantificabili, pe baza căreia să poată fi estimată calitatea democrației, iar în 2015 a imbunătățit-o alături de un grup de experți independenți. Astfel, Barometrul ne ajută să conturăm o imagine clară și simplificată asupra democrației locale, fundamentată pe scoruri centralizate pe baza unor indicatori compoziti. Aceștia sunt: participare politică, cultură civică democratică, societate civilă, libertatea presei, eficientă administrativă și birocrație utilizabilă.
 
DSC 3196Principalul obiectiv al proiectului a fost acela de a evalua calitatea democrației la nivel local pe parcursul ultimilor doi ani încheiați (2014 și 2015) în 10 localităti - reședințe de județ din România, selectate conform unui criteriu aleator din toate regiunile de dezvoltare.
 
În cadrul conferinței de lansare, experți precum domnul Tanas Stanciu, domnul Alexandru Rusu, doamna Simona Hobincu și doamna Viviana Anghel au prezentat metodologia utilizată pentru evaluarea democrației locale și principalele rezultate ale studiului, cuvântul de deschidere fiind luat de domnul Daniel Seiberling, Director Regional al Fundației Hanns Seidel pentru România, Ucraina și Republica Moldova. Această metodologie poate sta la baza unei cercetări comprehensive ulterioare, care să includă toate județele din România.  

Vă invităm și pe dumneavoastră să descărcați "Barometrul, atât în română, cât și în varianta în limba engleză, de aici sau accesând secțiunea “Media”.  
 

Filtre arhiva