Atelierele de lucru "Take part!" (Ia parte!)

atelierÎn perioada octombrie - noiembrie, o serie de ateliere organizate de Fundația Hanns Seidel România alături de Centrul de Studii Europene al Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași au venit în sprijinul schimbului de idei între actuala și viitoarea generație de experți și factori de decizie în politica externă a Europei de Est. Participanții, studenți în domeniile studiilor europene și regionale - științelor politice și relațiilor internaționale, istorie sau economie, au avut posibilitatea să își aprofundeze cunoștințele de politică externă și de securitate în Europa de Est și să contribuie în mod direct cu idei și soluții inovatoare la un document care va fi distribuit instituțiilor guvernamentale de profil în regiune.

Atelierele au avut loc în București, Iași și Cluj și au fost conduse de Iulia Joja, fostă bursieră Hanns Seidel și expert pe probleme de securitate și apărare euroatlantică și de Teodor Moga, lector CSE-UAIC, expert in domeniile spațiului post-Sovietic, PEV și PaE.

Iulia Joja a studiat Științe Politice și Relații Internaționale la Freie Universitat Berlin, SNSPA București, Kings College London War Studies și a lucrat la ONU, Ministerul de Externe al Romaniei, Parlamentul European, NATO și Administrația Prezidențiala a Romaniei.

Teodor Moga a studiat Științe Politice și Relații Internaționale la Universitatea din Manchester, UAIC Iași și Universitatea St. Gallen și a lucrat la Ambasada Marii Britanii, București, Comisia Europeana, Institutul Uniunii Europene pentru Studii de Securitate, Paris și Centrul European George C. Marshall pentru Studii de Securitate, Garmisch-Partenkirchen.

Astfel, pe tot parcursul atelierelor, ambii lectori au împărtășit participanților o bogată experiență, au răspuns tuturor întrebărilor acestora și i-au susținut în demersul de identificare a unor noi domenii de cooperare, în scopul de a contribui la o vecinătate stabilă, sigură și democratică.


 

Filtre arhiva