Thierry Wolton: Cauzele succesului comunismului în secolul XX

Thierry Wolton 33Marţi, 12 decembrie, ora 16.30, la Teatrul Naţional Bucureşti, a avut loc conferinţa cu tema "Cauzele succesului comunismului în secolul XX", susţinută de Thierry Wolton şi organizată de Fundaţia Academia Civică - Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei, în parteneriat cu Fundaţia Hanns Seidel - Romania.

Jurnalist la Libération (1975-1979) şi Le Point (1982-1987), Thierry Wolton este unul dintre cunoscuţii ziarişti, istorici şi eseişti francezi preocupaţi de problema comunismului şi a metodelor sale de subversiune. Wolton s-a remarcat prin lucrările sale de referinţă privind influenţa sovietică în Occident, fiind autorul a peste 20 de lucrări consacrate relaţiilor internaţionale, istoriei ţărilor comuniste şi politicii franceze (Revista 22).

7Reputatul jurnalist a descris publicului modul in care a reușit comunismul să capteze, în secolul XX, state întregi și cum s-a afirmat ca "soluție salvatoare" în fața capitalismului.
"Succesul comunismului constă mai ales în practica politică, în felul în care acest sistem a fost impus întregii societății. Este regimul partidului-stat, care practică un război civil permanent. Succesul regimului comunist s-a datorat tehnicilor la care a recurs pentru a păstra puterea.", a explicat Thierry Wolton.

Evenimentul s-a desfăşurat în limba franceză, fiind asigurată traducerea simultană).

Filtre arhiva